Sisältö:

Sisältö:
Tästä keskeltä löytyvät ajatelmat, runot ja omat terveiset

Sisäinen eheytyminen; kuinka eheytyä? Ahdistuksen sanoma?


Tässä osiossa käsittelen sisäistä parantumista.

~ Kuinka eheytyä? ~
Miltei jokainen joutuu käymään oman Jaakobin paininsa ja voittamaan oman elämänsä Goljatin.
Useasti oma varjo näyttää hurjemmalta kuin se todellisuudessa on.  "Oman varjon kohtaaminen ei tarvitse olla pelottavaa. Päinvastoin se antaa meille tilaisuuden tulla eheiksi ja aidoiksi, ottaa kapasiteettimme ja intohimomme takaisin käyttöömme ja toteuttaa unelmaamme." Jokaisella on oma tiensä. Meidän tehtävämme on valaista varjomme. 

Eheytymisen ja sisäisen parantumisen tarpeen merkkinä on usein selittämätön ahdistus, jolle ei oikein löydy nimeä. Varjo voittaa silloin,kun suutumme esim. läheisillemme kohtuuttomasti. Varjon puhetta on maailmassamme myös kaikki ikävät ja pahat teot. "Jos emme kohtaa varjoamme ja toivota tervetulleeksi sen sisältämää viisautta, annamme sille mahdollisuuden jatkaa elämämme ja maailmamme tuohoamista. Varjo on yksi suurimmista käytettävissä olevista voimavaroistamme. Varjo on kuin hedelmällinen pelto, jota täytyy viljellä. Se, että sinulla on varjo, ei tee sinusta puutteellista, vaan eheän." Seuraavaksi kerron näitä pellon hoitamisen työkaluja. (Lyhyesti: 1. Tunnista ongelmasi 2. Hae apua 3. Tee konkreettisia askeleita/ työtä eheytymisesi eteen. Jos otat Jumalan tähän prosessiin mukaan, parantumisprosessi nopeutuu kolmanneksella).Tässä on joitakin työkaluja, jotka ovat olleet itselleni suureksi avuksi, tai jollekulle ystävistäni. Ehetyminen on koko elämän kestävä prosessi, valmiita meistä ei tule koskaan, mutta eheyttä kohti on hyvä pyrkiä. Sisäinen eheytyminen parantaa meidän lähi-ihmissuhteitamme sekä Jumala-suhdetta myöskin. Se vapauttaa meissä piilossa olleita sisäisiä voimavaroja arjen käyttöön. Voisin verrata tätä  ehjiin silmälaseihin, jossa on oikeat vahvuudet, niillä näkee hyvin, eivätkä ne vääristä todellisuutta. Matkanteko on helpompaa ehjillä silmälaiseilla kuin rikkinäisillä vanhoilla laseilla.
http://www.youtube.com/watch?v=VsLtiAVfGoY
1. Erilaiset terapiat
- jos haluaa ilmaista apua, sitä on tarjolla mm. Srk:tien perheasiainneuvootelukeskuksissa,
mt-toimistot, psykiatriset poliklinikat mm. Ja jos on laittaa rahaa omaan hyvinvoinitiin, maksullista terapia-apua on saatavilla pilvin pimiein. Silloin on syytä pohtia tarkoin, kenen hoitoon itsensä luottaa.
2. Vertaistuki ( Kritoryhmät, Elävät vedet, Al Anon, AA mm.)
Tämä on erinomainen itseapu sellaisille ihmisille, joiden haavat eivät enää vaadi ns. kriisityötä, ja eheytyminen on lähtenyt hyvään vauhtiin.Vertaistuessa kaikki osanottajat ovat ikäänkuin samassa veneessä, ja jokainen kamppailee juuri sen oman ongelmansa kanssa. Rankemmissa tapauksissa, kuten insesteissä jne. on syytä ensin purkaa kipeimmät jutut päältä aiemmin. A-klinkka on erikoistunut alkoholiriippuvuuksista kärsivien ihmisten auttamiseen. Ja AA ( anonyymit alkoholistit) on vertaistukiryhmä alkoholiriippuvuuksien kanssa kamppaileville.
http://www.youtube.com/watch?v=SPOPK_MvaaY

Ahdistaako? Ahdistus on viesti siitä, että olisi hyvä pysähtyä miettimään ja käsittelemään omaa sisäistä elämää. Silloin sielu huutaa ja odottaa sitä, että se tulee kuulluksi. Hyvä uutinen on se, että ahdistukseen ei kuole, vaikka se voi pahimmillaan olla kovin tuskallista. Ihmisen elinkaari sisältää aikakausia, jotka saattavat olla ns. ahdistusherkkiä ikävuosia.
Näitä ovat seuraavat ikävuodet :18-24, 30-34, 40, 50 sekä vanhuus. Nämä ikävuodet sisältävät ihmiselle erilaisia kehitystehtäviä, ja ne on hyvä tiedostaa. Tästä on olemassa hyvää kirjallisuutta ja nettitietoa.


Ahdistusta voi helpottaa urheilemalla, kirjoittamalla, puhumalla ja vaikeimmissa tapauksessa lääkitsemällä. Jos päätyy lääkintään, tulee olla selvillä siitä, että lääkärin määrät lääkkeet eivät aiheuta riippuvuutta. On olemassa hyviä ja tehokkaita lääkkeitä ilman riippuvuusriskiäkin.
Ihmisen nuoruusvuosina on hyvä mennä ammatti-ihmisen kanssa pohtimaan omaa elämäänsä, sillä itse on usein sokea asioilleen. On liian lähellä niitä, eikä ole kokemustakaan syistä ja seurauksista. Ei vielä osata hahmottaa kaikkea. Kun ihminen oppii työskentelemään itsensä kanssa, pystyy hän selvittämään tilapäiset ahdistukset omatoimisestikin. Joskus saatetaan elää väärässä illuusioissa siitä, että elämän tulisi olla helppoa. Tämä ei kuitenkaan ole koko totuus, vaan jokainen ihminen joutuu kasvamaan henkisesti, ja tuo kasvu on kaikille ihmisille yhteinen.
Elämän puu se on niille, jotka siihen tarttuvat;
onnelliset ne, jotka siitä pitävät kiinni. Sananlaskut 3:18

Lopuksi vielä Salme Blomsterin opetusohjelma itsetunnosta Tv7:n http://www.tv7.fi/vod/player/?program=2466 kautta.

Tässä vielä linkki, joka rohkaisee eteenpäin:http://www.tv7.fi/vod/player/?program=5460
Jos ihminen rikkoontuu ja haavoittuu suhteissa, silloin hänen tulee myös parantua niiden kautta. Jumalan yksi ominaisuuksista on se, että Hän on sama eilen, tänään ja iankaikkisesti. Jos minuuden vaurioituminen on tapahtunut lapsuudessa, Jumala Pyhä Henki voi mennä tuolle aikakaudelle ja antaa sinulle parantavaa täsmähoitoa. Jumalassa on feminiininen ja maskuliininen puoli. Jos olet jäänyt äidin hoivaa vaille lapsena, ei hätää Jumal pystyy korjamaan tilanteen. Itse olen saanut kokea Jumalan vierihoitoa. Koin tunnemaailmassa, että Jumala oli hyvin lähellä minua ja hoiti kuin pientä lasta. Tätä hoitoa kesti n. 3 kk.Se oli hieno kokemus <3 :D  Se, että on tunnevammoja lapsuudesta ei välttämättä tarkoita, että äitisi olisi ollut huono äiti. Saattaa olla, että myös olosuhteet esim. äidin tai oma sairastumisesi on jättänyt syvän hylkäämiskokemuksen sisimpääsi. Mutta ilosanoma on se, että näistä voi parantua Jumalan seurassa.

Liitän tähän linkin, joka pureutuu asiaan...Isän rakkaus : Denise Jordan ja Pirkko Jalovaara. Minun rikkoutunut sydämeni


Sokerina pohjalla, vaan ei vähäisimpäni;

Toivonpuheita.fi löydetty helmi


http://www.toivonpuheita.fi/tag/salme-blomster/
http://www.tv7.fi/vod/player/?program=14956 

Löysin aivan ihanan sivuston netistä; toivonpuheita.fi. Yllä olevasta linkistä pääset sivustolla. Siellä on varmasti jokaiselle jotakin evästä reppuun. Suosittelen lämpimästi. Sivusto pitää sisällään eri terapeuttien haastatteluja ihmisyyden eri osa-alueilta.

Minua ovat lohduttaneet ja auttaneet Salme Blomsterin haastattelut surusta ja vaikean sairauden kohtaamisesta. Itse asiassa niissä on paljon samoja elementtejä. Oikeastaan surua voi tuntea myös muistakin asioista kuin läheisen ihmisen kuolemasta. Rakkaan isäni poismeno on käynnistänyt tietysti myös surutyön. Salmella on monia hienoja oivalluksia elämästä. -Veera