Sisältö:

Sisältö:
Tästä keskeltä löytyvät ajatelmat, runot ja omat terveiset

Sisäinen parantuminen ja eheytyminen/ kielteinen minäkuva, katkeruus

Kuinka vapautua katkeruudesta ja kielteisestä minäkuvasta?



Monien sairauksien taustalla saattaa olla kielteinen minäkuva tai katkeruus. Mm. paniikkihäiriössä on kyse kielteisestä omasta kuvasta. Mitä sitten voi tehdä, jos mieli vilisee itseään sättiviä ajatuksia?

 1. Voi ohjelmoida itsensä uudestaan totuudenmukaisilla ja rakentavilla 
ajatuksilla. Se ei tapahtu hetkessä, mutta on täysin mahdollista.

2. Tähän prosessiin kannattaa tarpeen vaatiessa pyytää hieman ammattiapua,
mutta toki tämän saattaa klaarata itsekin.Mm. ilmaisilla Luterilaisen seurakunnan perheasianneuvottelukeskuksissa on oivat edellytykset tällaiselle työskentelylle.

"Minä annan teille tulevaisuuden ja toivon" Jeremia 29:11

3. Esimerkiksi, jos isä on sanonut pojalleen,
"sinusta ei tule koskaan mitään". Ja tämä  isän sanoma "totuus" on alkanut elää pojan mielessä ikäänkuin ennusteena ja faktana. Nyt pojan  kannattaisi pysähtyä miettimään asiaa tarkemmin; eli onko isän sanonta totta? Vastaus on; ei ole. Sen jälkeen tuo valhe on korvattava totuudella, joka voi olla seuraavanlainen;
minulla on monia hyviä ominaisuuksia, minä osaan
ja minä löydän paikkani, tehtäväni.Jumalan ja Raamatun totuus on: olet arvokas, Hänellä on sinulle tulevaisuus ja toivo, sekä henkilökohtainen suunnitelma.Tuo isän sanoma valhe korvataan totuudella. Ja toistetaan se itselleen, kunnes valhe häipyy alitajunnasta.

4. Valitse siis totuus valheen sijaan, ja toimi näin jokaisen kielteisen ajatuksen suhteen, joka koskee omaa kuvaasi. Prosessoi ajatuksiasi niin kauan, että valheet väistyvät. Ole kärsivällinen. Jos olet sättinyt itseäsi suuren osan elämäsi ajasta, ei tuo väärin opittu tapa katoa hetkessä. Poisoppiminen kestää jonkin aikaa. Mutta jo puolen vuoden kuluttua alat olla jo paremmilla vesillä.

KATKERUUS, VELKOMINEN

Yksinkertaisesti anna anteeksi. Mutta huomaa, että kipeiden asioiden anteeksiantaminen ei tapahdu aina hetkessä, vaan se on prosessi. Siitä enemmän sivullani; anteeksiantaminen. Kukaan ei ole meille velkaa mitään. Mitä sitten tehdä omalle tarvisevuudelleen? Sinusta saattaa tuntua siltä, että vanhempasi ovat syöneet henkiset evääsi, ja että se, mitä sinulla on, on vain haavoja sisimmässäsi ja tunne-elämän kipua.

Ongelmaa voi lähestyä näin. Ajattele, että sisälläsi huutaa pieni lapsi, joka on jäänyt jotakin vaille. Voit alkaa hoitamaan tätä lasta "vanhemmanroolin" omaksuen.

Anna sisäisen lapsesi tahtoa, ja toteuta pyynnöt, jos ne eivät ole vahingollisia itsellesi. Pidä nyt itse huolta itsestäsi. Ota omat tarpeet vakavasti. Älä ohita itseäsi, vaan kuuntele, mitä sismpäsi kertoo sinulle.Hoida itseäsi niinkuin hoitaisit toista ihmisitä, anna rakkautta, rajoja ja ravintoa.Tietyt riippuvuudet syntyvät siitä, että ihminen hylkää itsensä(esim. alkoholismi, huumeet). Jos koet, että tarvitset rinnallakulkijan tai ihmisen, jolle puhua, etsi sellainen. Älä epäröi hakea ammattiapua. http://www.youtube.com/watch?v=z4wEE7FBMlA&feature=relmfu
Lisäapua ja perusteellista opastusta löydät terapeuttikirjailijan Salme Blomsterin kirjoista tai kuunneltavista cd-levysitä. Näitä voi tilata hänen kotisivujen kautta nettikirjakaupoista. Tässä linkki Salmen kotisiuille: http://www.trigonos.fi/julkaisut/kirjat/


Jumala kykenee parantamaan myös menneet lapsuudenajan tunne-elämän vauriot

Jos ihminen rikkoontuu ja haavoittuu suhteissa, silloin hänen tulee myös parantua niiden kautta. Jumalan yksi ominaisuuksista on se, että Hän on sama eilen, tänään ja iankaikkisesti.

Jos minuuden vaurioituminen on tapahtunut lapsuudessa, Jumala Pyhä Henki voi mennä tuolle aikakaudelle ja antaa sinulle parantavaa täsmähoitoa.

Jumalassa on feminiininen ja maskuliininen puoli. Jos olet jäänyt äidin hoivaa vaille lapsena, ei hätää Jumala pystyy korjamaan tilanteen.

Itse olen saanut kokea Jumalan vierihoitoa. Koin tunnemaailmassa, että Jumala oli hyvin lähellä minua ja hoiti kuin pientä lasta. Tätä hoitoa kesti n. 3 kk.Se oli hieno kokemus <3 :D Se, että on tunnevammoja lapsuudesta ei välttämättä tarkoita, että äitisi olisi ollut huono äiti. Saattaa olla, että myös olosuhteet esim. äidin tai oma sairastumisesi on jättänyt syvän hylkäämiskokemuksen sisimpääsi. Mutta ilosanoma on se, että näistä voi parantua Jumalan seurassa. Jumala sitoutuu aina ihmisen eheytymistyöhön. Ja jos otat Jumalan tähän prosessiin mukaan, eheytymisesi nopeutuu n. 30%:lla. Jumalan konkreettisssa ihmeissä tämä luku voi ylittyä."Kaikki Raamatun neuvot ja ohjeet perustuvat siihen, että ihminen eheytyisi ja saisi tulla omaksi itsekseen Kristuksessa." ( Salme Blomster) Olemme kalliisti ostetut, eheytymällä kirkasteamme myös Kristuksen kuvaa meissä. <3
Lähellä on Herra niitä, joilla on särjetty sydän, ja hän pelastaa ne, joilla on murtunut mieli. Monta on vanhurskaalla kärsimystä, mutta Herra vapahtaa hänet niistä kaikista.
Ps. 34:18-19 KR33/38



Liitän tähän linkin, joka pureutuu asiaan...Isän rakkaus : Denise Jordan ja Pirkko Jalovaara. Minun rikkoutunut sydämeni

http://www.tv7.fi/vod/player/?program=14956

Liitän tähän loppuun vielä kolumnin; jossa puhutaan valittamisen lopettamisesta. Siinä on kyse pohjimmiltaan siitä, että ihminen ottaa vastuun omasta elämästään, eikä velo sitä keneltäkään. Tässä on kyse myös siitä, että kun opettelee ns. myönteisen elämäntavan, ohjelmoi itsensä ja ajatuksensa uudelleen. Tämä kaikki on mahdollista, joskin se vaatii hiukan työtä. Ajatusten voima on suuri.... Ne vaikuttavat jopa solutasolle. Ja lopuksi, älä missään olosuhteissa hyväksy sitä, että sinua kohdellaan huonosti. Pidä puolesi, sillä se kuuluu terveeseen itsetuntoon.Olet Jumalan kuva ja arvokas ihminen. Kertokaa omia kokemuksianne tai ajatuksianne, olisi mielenkiintoista kuulla.
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Jussi Ruokomäen kolumni haaste/ Pystytkö elämään päivääkään valittamatta?


Kolumni | | 2.3.2009 | 44|

Älä valita — Pystytkö elämään päivääkään valittamatta?

valo_ja_puutTartu haasteeseen olla valittamatta 21 päivän ajan. Se muuttaa tapasi ajatella – paremmaksi.
”Huomaa, että jos sinulla on aikaa nurista ja valittaa jostakin, sinulla on myös aikaa tehdä jotain asialle.” – Anthony D’Angelo
Ajattelu ohjaa toimintaa
Hyveillä tarkoitetaan hyviä tapoja tai tottumuksia, joista puhuttaessa saattaa unohtua yksi oleellisimmista tavoista. Tapa ajatella, toisin sanoen asenne.
Useimmilla on lähipiirissään valittaja — ihminen joka valittaa, jatkuvasti ja kiihkeästi. Intohimoisesti palava valituksen liekki vaatii kuitenkin reilusti polttoainetta, enkä tarkoita tällä valittajan elämäntilannetta tai muuta kontekstia. (Aina on aihetta valittamiseen — kuten on kiitokseenkiin). Valituksen pätsiä ruokitaan sille pyhitetyin ajatuksin. Asioiden märehtiminen (ääneen tai mielessä) on kuitenkin epäterveellistä.
Vastaavasti monilla on lähipiirissään valopilkku — henkilö, jolla on asiat ärsyttävän hyvin. Tai ainakin tämä henkilö on ärsyttävän iloinen ja kaikki luonnistuu kuin itsestään. Kiitollisuuden ja tyytyväisyyden liekkiä on sitäkin ruokittava, eivätkä valittajan ja valopilkun elämäntilanteet välttämättä eroa juurikaan toisistaan. Kyse on ennemminkin tavasta ajatella eli asenteesta.
Valittaminen on … niin helppoa
Elämä on joskus epämiellyttävää. Valittaja ja valopilkku suhtautuvat tähän eri tavoin. Kuvittelin itse olevani henkilö, joka ei valita — kunnes yritin tietoisesti olla valittamatta. Tavoitteena 21 perättäistä, valituksesta puhdasta päivää.
Muutaman päivän jälkeen selvisin yhden kokonaisen päivän ilman valituksen sanaa. Tietokoneen jälleen temppuillessa tunteeni olivat hyvin pitkälle samat kuin aiemmin, mutta huomasin reagoivani eri tavoin kuin ennen. Valittamisen tarpeeni, johtuu se sitten turhautumisesta, loukkaantumisesta tai muusta epäkohdasta, pakottaa toimimaan. Aiemmin tuo henkinen paine purkautui valittamalla, mutta enää se ei ollut ”sallittua”. Pakko oli puhua, kuten ennenkin, mutta ennen suun avaamista asiaa täytyikin miettiä.
”Jos et pidä jostain, muuta se. Jos et voi muuttaa asiaa, muuta asenteesi. Älä valita.” – Maya Angelou
Jos jokin on vialla, ei asian kieltäminen muuta asiaa. Valittamattomuus tarkoittaakin nöyryyttä ongelmien kohtaamisessa, toisin sanoen tosiasioiden näkemistä ja niiden hyväksymistä. On silti eri asia todeta, että sähköpostiohjelman käyttöliittymässä on parantamisen varaa, sen sijaan että huutaa voimasanojen saattelemana monitorille ettei hommassa taaskaan ole mitään järkeä.
Ongelmatilanteissa on pakko tehdä jotain ja valittamisen jälkeen seuraavaksi luonnollisin tapa kohdata ongelma on ratkaista se, tai ainakin keksiä jokin tapa kiertää se. Nyt tätä ratkaisuhakuisuutta tuki vahvasti ajattelumalli, joka oli keskittynyt löytämään todellisen asiantilan aiempien solvaussanojen sijaan.
Sanat ohjaavaat ajatuksia. Ajatukset ohjaavat tunteita ja toimintaa.
Keskustelin haasteesta itseäni viisaamman kanssa, joka kysyi hymyillen miksi vain 21 päivää, miksei koko elämä? Niinpä. Miksi ei? Mutta jostain on aloitettava.
Muistijippo 21 päivän valittamattomuuden haasteeseen: Laita toiseen käteesi ranneke muistuttamaan haasteesta. Kun valitat, vaihda ranneke toiseen käteen ja aloita päivien laskeminen alusta. Haasta myös ystäväsi!
Älä valita. Haluat kuitenkin tehdä asialle jotain, joten ryhdyt ratkaisemaan ongelmaa — objektiivisemmin.
Lue lisää:
Tuoko valittaminen lisää voimaa? Helpottaako se oloa? Jätä kommentti!
Jussi RuokomäkiJussi Ruokomäki on diplomi-insinööri ja viisauden rakastaja. Päätoiminen koti-isä ja sivutoiminen markkinointiheppu rentoutuu iltaisin — kun muu perhe on nukahtanut — lukemalla Aristoteleen ikivihreitä koodauksen ohessa.