Sisältö:

Sisältö:
Tästä keskeltä löytyvät ajatelmat, runot ja omat terveiset

Anteeksiantamisen prosessi

Anteeksiantamisen prosessi

Anteeksiantaminen hankalissa tapauksissa ja syvemmissä vääryyksissä on prosessi, eikä se tapahdu nappia painamalla, tai itsestään.

Prosessiin kuuluu vihantunteiden tunteminen ja niiden purkaminen rakentavasti. Näitä tunteita ei saisi padota sismpään, sillä ne saattavat kääntyä itseään vastaan esim. masennuksena,päänsärkynä jne..
Hyviä purkukeinoja ovat kirjoittaminen, huutaminen tai esim. tyynyjen tai puiden hakkaaminen. Salme Blomster opettaa, että viha olisi hyvä purkaa ihan fyysisesti näin pois.
Ammattiapua ei kannata karsastaa, jos oma hyvinvointi ja elämänlaatu sitä vaatii. Kun on saanut purettua oman pahanolonsa, voi tahdon tasolla päättää antaa anteeksi, tunteet seuraavat sitten aikanaan perässä.


MITÄ ANTEEKSIANTO EI OLE:

Sinun ei tarvitse jatkaa esim. ystävyyttä sinua loukanneen henkilön kanssa, jos niin tahdot.
Sinun ei myöskään tarvitse kokea positiivisia tunteita tämän henkilön kohtaamisesta; ei kaikista tarvitse pitää. Ei kaikkien kanssa tarvitse olla ystävä tai edes tuttava. Pääasia on, että olet antanut anteeksi. Joskus on jopa viisasta pitää väimatkaa ihmisiin, jotka käyttävät henkistä tai fyysistä väkivaltaa. Se on omasta itsestä välittämistä ja vastuunottamista omasta hyvinvoinnista.Anteeksi antamalla vapautat itsesi tästä toisesta henkilöstä.

 Joosefin tarina 1 Moos:39-45

Vanhan testamentin henkilö Joosef joutui kokemaan kovia veljiensä taholta. Veljet päättivät heittää Joosefin kaivoon, koska kadehtivat häntä. Ei Joosefkaan välttynyt vihan tunteilta, mutta silti hän luotti kaikessa Jumalaan ja siihen, että Hän ajaa meidän asioitamme , ja on voimallinen kääntämään pahan hyväksi. Ja lopulta kävikin niin, että Joosef laitettiin paljon haltijaksi, ja hänen avullaan Joosefin veljet ja perhekunta pelastuivat nälänhädästä. Tässä kertomuksessa tulee hyvin esille Joosefin sisäinen prosessointi veljiänsä kohtaan. Jos luet sitä Raamatusta huomaat, millaisia ajatuksia Joosefin mielessä liikkui. Kertomus kertoo hyvin inhimillisestä ihmisestä, joka silti oli Jumalan mies.

Tulkaa minun luokseni, kaikki te työn ja kuormien uuvuttamat.
Minä annan teille levon. Matteus: 11:29


Elämässä on taisteluita, mutta niitä ei kannata pelätä, ne kannattaa kohdata! http://www.youtube.com/watch?v=wU_x04k6D78&feature=related