Sisältö:

Sisältö:
Tästä keskeltä löytyvät ajatelmat, runot ja omat terveiset

Jumalan armo/ Varo lakihenkisyyttä


Jossakin vaiheessa, kun tunsin saaneensa Jumalalta hyvin paljon kaikkea hyvää, tuli tunne, että voih, miten pystyn maksamaan edes jotain tästä hyvästä takaisin Hänelle?

Vastaus oli; en mitenkään. En pysty korvaamaan hänelle edes pientä osaa, kaikesta puhumattakaan. Jumalan sinullekin osoittamasta hyvyydestä on siis maksettu jo täysi hinta, ja saat ottaa sen täydellisenä lahjana vastaan. Saamme reilusti riemuita siitä pienen lapsen tavoin saamastaan lahjastaan.

Lahja korvaaminen on turhaa ja mahdotonta työtä. Näillä yrityksillämme emme voi ansaita tippaakaan lisää Jumalan rakkautta, koska sitä saa vain lahjaksi.

Jumala iloitsee siitä, että hän saa tehdä meille hyvää, sillä hyvyys on hänen olemuksena. Hän iloitsee, jos otat sitä vastaan. Se on meidän osa. Ja Jumalan sydän iloitsee, kun opettelet siitä kiittämään. ( Osa lainausta Anna-Liisa Valtavaaran tekstistä. )

On tärkeää elää uskonelämää armosta käsin. Jos usko alkaa tuntua suorittamiselta ja ilo katoaa elämästä, on käsittänyt kristillisen uskon väärin. On tärkeää myös se, että saa uskosta tervettä opetusta. 

LAKIHENKISYYS:

Lakihenkiset ihmiset tunnistaa siitä, että he ovat usein vaatimassa erilaisia suorituksia seurakunnassa ja Jumalan  nimissä. He laittavat ihmisen tiettyyn muottiin. He kokevat, että heillä on oikeus tulla toisen ihmisen "iholle" lupaa kysymättä. Heidän kristillisyys on yhtä kuin suoritukset. Kyse on henkisestä ja hengellisestä väkivallasta, ja näitä kannattaa karttaa.Tulee tunne, että heille ei riitä mikään.  Jumala ei vaadi meiltä mitään, eikä se ole siis ihmistenkään tehtävä. Jumala kysyy meitä aina lupaa saada toimia. Hän on hienotunteinen ja kunnioittaa ihmisen rajoja.

Gal. 5:6: "Sillä Kristuksessa Jeesuksessa ei auta ympärileikkaus eikä ympärileikkaamattomuus, vaan RAKKAUDEN KAUTTA VAIKUTTAVA USKO." Suhde Jumalaan tulee olla vapaaehtoinen rakkaussuhde, vain sillä on merkitystä.


Olen pyytänyt Taivaan Isää näyttämään minulle hänen todelliset kasvonsa. Olen rukoillut, että kaikki väärät kuvat hänestä saisivat väistyä.  Terve usko tuo elämään iloa ja on voimavarana arkeen.

Itse olen löytänyt armollisen Jumalan kuuntelemalla Jukka Norvannon opetuksia: Raamattu kannesta kanteen sarjaa netistä. Siellä on luettuna Uuden ja Vanhan Testamentin kirjat selityksineen. Paavali opetti Galatalaiskirjeessään voimakkain sanoin ja nuhteli galatialaisia, että he olivat langenneet pois armosta. He julistivat "toisenlaista evankeliumia", jotka perustuivat lain noudattamiseen. Paavali sanoi, että se ei ole mikään evankeliumi. Paavali kysyi heiltä:" "Te mielettömät galatalaiset, kuka teidät on lumonnut? Asetettiinhan teidän silmienne eteen aivan avoimesti Jeesus Kristus ristiinnaulittuna! Vastatkaa vain tähän kysymykseen: saitteko te Hengen tekemällä lain vaatimat teot vai kuulemalla ja uskomalla evankeliumin?"Gal 3:1-6 


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Ajatuksesi ovat minulle tärkeitä.