Sisältö:

Sisältö:
Tästä keskeltä löytyvät ajatelmat, runot ja omat terveiset

Ongelmahiuksia, hiusongelmia ja Bemerhoito sekä Fitfarmdietti sekä terveysprojekti karpalo


Itse olen paininut jokin aika sitten omituisen hiustenlähdön kanssa. Hiukset vain katkeilivat ja tulivat hauraiksi. Koetin monenlaisia vitamiineja, hivenaineita...mutta turhaan. Sitten kuulin helsinkiläisestä Hiusakatemiasta. Tämä firma on tehnyt tutkimusta menestyksekkäästi hiusongelmien saralla. Ensin tehtiin hiusanalyysi, ja sitten määrättiin tarvittavat hoidot ja vitamiinit. Parasta kaikessa oli se, että se TOIMI! :) ... Mutta...tämä toimi vain parisen vuotta, ja sitten ongelmat jatkuivat. :(

Hiusakatemiassa on paljon osaamista, mutta hoidot siellä kävivät pitemmässä juoksussa kukkaroni päälle. Tuli tunne, että koko ajan olisi ollut hyvä ostaa sitä sun tätä, jotta hiusongelma olisi saatu kuriin. En tarkoita tällä sitä, etteikö tuotteet olisi ollut laadukkaita ja hoitoja tukevia. Mutta jokainen päättää omasta budjetistaan, ja siitä, mitä on valmis maksamaan hiustensa hyvinvoinnista. Se, mitä itse suosittelen ensimmäiseksi korjausliikkeeksi on hiusanalyysi. Sen jälkeen kannattaa miettiä oma budetti, mitä on valmis maksamaan hiustensa hyväksi. Hiuksiaan voi hoitaa tuloksellisesti myös edullisesti.

Aloin pohtia, että varmasti rakkaassa kotimaassamme on muitakin hiusalan taitajia. Ja yllätyin iloisesti. Löysin nettikirjoittelujen perusteella Hiusateljen. Nyt alan kokeilla seuraavan sivuston ohjeita. Tässä linkki:
Hiusatelje. Kerron sitten, miten ne toimivat. Nuo sivuston hoidot ovat edullisia.
Tässä myös Hiusateljen blogilinkki: hiusatelje.blogi.
 
Omat ruokavalio muutokset:
- Olen jättänyt maitotuotteet täysin pois, ainoastaan käytän pitkälle kypsytettyjä juustoja ( esim. Polar  ym.) ja Voimariinia rajoitetusti. Maidon asemasta käytän soijatuotteita ja mantelimaitoa.
- Luomurypsiöljyä 2 rkl/pv ( sekoitan jogurttiin) tai Udoöljyä 2 rkl.
- Silicatabletit (kuureina)
- Iltaisin magnesium sitraatti 3x350 mg/pv. (oman magnesium tarpeen saa selville siten, että se määrä, minkä elimistö pystyy vastaanottamaan ilman aamullista ripulia on juuri sinulle sopiva. (Lähde: hormoonidieetti kirja)
- Berocca
- Orgaaninen rikki (nivelkipuihin).
- Priorin (apteekista)
- Rautaa ( siitä puute laboratoriokokeiden perusteella).
-Viviscal strong kuureina silloin tällöin.
-Nyt olen ottamassa takaisin käyttöön Fitline raintolisän Basicin ja maitohappojogurtin, sillä Fitlinen imetyvyys on ensiluokkaista.

Kaikista fiksuinta olisi teettää vitamiini- ja hivenainetesti, sillä silloin voisi panostaa juuri oikeisiin ravintoaineisiin. Nämä testit ovat hintavia, mutta varmasti ajanoloon maksavat itsensä takaisin. Toinen vaihtoehto on mittauttaa omia hiven- ja vitamiiniarvoja pikku hiljaa.

Hiustenhoidossa käytän

Öljyhoito 1x vkk:ssa. ( Kookosöljyä ).
Turvehoito 1x vkk
Kapillaarihoito tai hapanhoito 1x kk

Hapanhoitona käy maitorahka tai luonnon jogurtti, joka laitetaan pestyihin hiuksiin. Annetaan vaikuttaa 45 minuuttia ja sen jälkeen tehdään kevyt shampoo pesu ja huudellaan pois. Ja tämän jälkeen laitetaan hoitoaine. Alkuun tämän hoidon voi tehdä 12 x joka toinen päivä sarjahoitona.Tämän jälkeen sitä vähennetään 3-4 x kk:ssa, ja jos kaikki on ok, hoitoja vähennetään 1-2 kertaa kuukaudessa.

Hapanhoito poistaa hiusjuurten tulehdusta ja toimii kapillaarihoitojen tavoin puhdistaen hiusjuuret ja luoden hiuksille hyvät olosuhteet kasvaa.
Nyt olen kokeillut hapanhoitoa, ja kyllä vain se toimii. Eli tämä hoitomuoto jatkuu yhä.

Varoitus Bemerin haitoista:
Bemer ei sovi kaikille, niillä joilla on silmänpohjissa verisuonissa ongelmia, kannattaa pyytää erityisohjeet sairaanhoitajalta Bemerinfosta. Koska Bemer aktivoi kaikkien verisuonten toimintaa, tällöin myös ns. huonot ja tihkuttavat verisuonet aktivoituvat silmänpohjissa. Tämän tihkuttavien verisuonten aktivoituminen saattaa aiheuttaa muutoksia tarkan näön alueisiin, ja näkö saattaa heikentyä turvotuksen johdosta. Lisäksi kannattaa pitää mielessä, että Bemeristä ei ole kovin pitkältä ajalta tieteellistä tutkimustuloksia. Tarkoitan tällä esim. 50-100 vuoden aikahaarukkaa.29.8.2015  Uusin löytö eikä suinkaan vähäisin painonhallinnassa on netistä löytyvä Fitfarm dietti.
Se on tuonut mukanaan paljon hyvää. Paino on pudonnut ja hyvien rasvahappojen ansioista myös hiukset voivat hyvin =) Hiushoitajani Kirsi Pekola oli innoissaan, että uusia hiuksia oli kasvamassa todella paljon. En ole tiennyt että kalaöljykapseleita voi syödä aamuin ja illoin yhteensä neljä kappaletta. Lisäksi syön aamuisin Chiasiemeniä 20 grammaa. Välipalassa on 20 grammaa manteleita tai Cashew pähkinöitä. Kahden pääruoan kanssa on oliiviöljyä 15 grammaa.
Diettiä on helppo noudattaa ja Fitfarmissa on valmiit ruoka-aine ehdotukset, joista voi koota mieleisensä ateriat. Diettien ruoka-aineet on monipuolisella ammattitaidolla suunniteltu.Ja syödä saa riittävästi, nälkää ei tarvitse nähdä. Kun osallistuu painonhallintaprojektiin, saa netin kautta myös valmentajien tuen sekä vertaistukea. Olen ajatellut tehdä tästä pysyvän elämäntapamuutoksen. Enää 5 kg normaalipainoon, jippii! Suosittelen!

Linkki fitfarmin nettisivuille: http://one.fitfarm.fi/

Terveysprojekti Karpalo


Tässä linkki nettisivuille: terveysprojektikarpalo-linkki avaa tästä

Koska elimistössäni on lievä tulehdustila, kaikki sairauteni johtavat juurensa siihen. Nyt löysin uuteen ruokavaliion vastauksia terveysprojekti Karpalosta. Aion hakeutua sen kurssille vuoden sisällä. Kerron tuloksistani sitten myös täällä blogissani.


HiusAkatemia täytti 40 vuotta 1.6.2011.
Parempaa syntymäpäivälahjaa kuin pälvikaljuuden voittaminen ei olisi voinut ikinä toivoa! Sydän on pakahtua ilosta niin monen ihmisen puolesta. Pälvikaljuus ei ole aina pelkkä pyöreä tyhjä hiukseton alue, se on hyvin monimuotoinen juttu. Se voi olla myös hiusten harvenemista ilman pyöreitä tyhjiä alueita. Tai sitten se voi olla niin ikävä, että montaa hiusta ei ole jäljellä.
Me HiusAkatemiassa emme piikitä ketään päänahkaan, emmekä tee yhtään hokkus-pokkus-temppua. Kaikki perustuu terveeseen järkeen, pitkäaikaiseen tutkimustietoon ja mikroskoopin tuomaan selvitykseen.
Heinäkuun Hymylehden Terveys-Hymy
näyttää kuvin muutaman vaikean pälvitapauksen. Siitä kiitos toimittaja Reijo Ikävalkolle, joka on ennakkoluuloton, mutta haluaa näyttöä. Ja sen saimme hänelle ojentaa kuin kultalautasella.
Tulkoon ensi talvi lumineen, jäineen ja pakkasineen – meillä kaikilla HiusAkatemian jäsenillä ympäri Suomea ja yksi Tallinnassakin on sydän sykkyrällään lämmöstä kaikkia hiustenlähdöstä kärsiviä kohtaan!
Me osaamme auttaa.http://hiusakatemia.wordpress.com/
Annikin omien hiusten hoito:
En todellakaan käytä peruukkia, hiukset ovat omani. Niitä hoidan ja hellin, syön terveellisesti, käytän säännöllisesti D-vitamiinia, Evoniaa, Pycnogenolia, Vivaniaa, tilapäisesti otan B-vitamiinikuurin ja iltaisin syön maitohappobakteereja sekä magnesiumia. Muuten paljon salaatteja, vihanneksia, marjajauheita, jos ei saa marjoja. En käytä voita ja laktoosittomia juustoja lukuun ottamatta mitään muita maitotuotteita, enkä syö naudanlihaa, vaan kanaa, kalaa, luomukananmunaa jne.

Hiukset tarvitsevat ravintoa, liikuntaa, lepoa ja virkistystä

Hiustenlähtö on monen eri tekijän yhteisvaikutus. Useat hiuspohjaongelmat kuten pälvikaljuus, psoriaasi ja lähdehilse ovat stressin laukaisemia. Toinen tärkeä syy on vastustuskyvyn heikentyminen, mikä voi johtua yksipuolisesta ruoasta, terveyden heikentymistä, allergiasta tai lääkkeistä. Myös liiallinen pesu ja huonolaatuiset hiustuotteet saattavat aiheuttaa lisäongelmia hiuspohjassa.

Hius elää keskimäärin 2-6 vuotta. Päivittäin syntyy ja irtoaa 50-100 hiusta. Kun kyseessä on hiustenlähtö, lähtevien hiusten määrä on huomattavasti suurempi kuin syntyvien hiusten määrä.
Hiuksen tärkein rakennusaine on ravinto ja vesi. Hius saa ravintonsa talin eli elimistön oman rasvan välityksellä. Vääränlaisesta rasvasta muodostuu huonolaatuista talia, jolloin hius ei saa tarvitsemiaan ravintoaineita. Tämän vuoksi rasvan laatuun kannattaa kiinnittää huomiota. Ravinnon puutteet ovat tärkeitä osatekijöitä hiustenlähdössä. Liikunta parantavaa verenkiertoa sekä hapen ja ravinteiden saantia edistäen näin ollen hiustenkasvua. Harrastukset, ystävät ja kaikenlainen virkeyttä ja hyvää oloa lisäävä toiminta vaikuttaa myönteisesti hiustenkin kasvuun.

Hiusten palautuminen

Hiustenlähdön loppuminen ja niiden tuuhentuminen täyteen vahvuuteensa kestää karkeasti ottaen kasvuikä ± ½ vuotta, joten odotusaika on vähintään 1½ vuotta ja enintään 6½ vuotta. Tällä aikavälillä hiusten tulisi palautua takaisin, mikäli ohjeita noudatetaan ja terveydentila on hyvä tai riittävä. Kaikki väitteet, että hiukset voivat jollakin "ihmeaineella" kasvaa puolessa vuodessa tuuheiksi, pitkiksi ja vahvoiksi, ovat tuulesta temmattuja. On myös muistettava, että hius kasvaa pituutta keskimäärin 1,3 cm/kk, ja uusi hius alkaa kasvunsa aina kasvusyklinsä päätyttyä, ei silloin kun hoito aloitetaan. Vain kasvuvuoroiset lähtevät terveeseen kasvuun.
Esimerkiksi jos kuvitellaan, että hiuksen kasvuikä on 4 vuotta. Oletetaan, että hiusjuuri on kuollut esimerkiksi 2½-vuotiaana, on kasvuaikaa jäljellä 1½ vuotta. Millään keinolla ei saada uutta hiusta kasvamaan ennen tuota aikaa kyseiseen hiustuppeen. Normaalisti hiuksia lähtee päivittäin hiusten määrästä riippuen 50 - 100 päivässä. Se tarkoittaa, että hiuksia lähtee kasvuun 50 - 100/ pv. Näin ollen hiusten tuuheutuminen alkaa hoitamisen alettua jopa 3 - 4 kk:n kuluttua, mutta täyteen vahvuuteen ei voida päästä pikaisesti.

Paljon puhutaan "perinnöllisistä tekijöistä". Miestyyppisessä kaljuuntumisessa on mahdollista, ettei enää kaikkia hiuksia saada 100 % takaisin, mutta jos kaljulla alueella on ohuttakin karvoitusta näkyvissä, on silloin vielä hyvät mahdollisuudet.

Stressin aiheuttamat hius- ja päänahkaongelmat

Stressi kuuluu jokapäiväiseen elämään ja on elimistön luonnollinen reaktio. Se saa meidät toimimaan, mutta pitkäkestoisena se on haitallista. Stressi vaikuttaa koko kehoon ja voi lisätä hilseilyä, päänahan kireyttä ja päänahan tulehduksia. Hilsehtivä päänahka on merkki hiuspohjan epätasapainosta, joka yleensä pahenee stressin yhteydessä. Liiallinen kireys taasen estää päänahan normaalia verenkiertoa, jolloin hiustuppi saa liian vähän happea, energiaa sekä suojaravinteita ja johtaa pitkään kestäneenä hiustenlähtöön. Päänahan hieronta parantaa päänalueen verenkiertoa ja vähentää päänahan kireyttä.
Kutinan ja punoituksen saa yleensä kuriin oikeilla hoitotuotteilla ja oikeanlaisella hiustenpesulla. Turvehoidot ovat myös erityisen hyviä päänahan ja koko kehon rentoutukseen ja stressitilojen hoitoon. Hoitoturpeen vaikutus perustuu hoidossa korkeaan lämpötilaan, turpeen antiseptiseen vaikutukseen ja turpeessa oleviin biologisten ainesosien aktivoivaan vaikutukseen. Turve kiihdyttää verenkiertoa ja aktivoi aineenvaihduntaa.
Ravitsemuksella sekä kehon vastustuskykyä lisäävillä vitamiineilla ja hivenaiheilla voidaan merkittävästi edistää stressistä ja uupumuksesta toipumista sekä edesauttaa hiusten ja hiuspohjan hyvinvointia. Lisäravinteista erityisesti B-vitamiinit ja magnesium ovat tärkeitä, koska stressi kuluttaa juuri näitä varastoja loppuun.
Ravitsemuksella sekä kehon vastustuskykyä lisäävillä vitamiineilla ja hivenaiheilla voidaan merkittävästi edistää stressistä ja uupumuksesta toipumista sekä edesauttaa hiusten ja hiuspohjan hyvinvointia. Lisäravinteista erityisesti B-vitamiinit ja magnesium ovat tärkeitä, koska stressi kuluttaa juuri näitä varastoja loppuun.


Lopuksi;
Olin eilen työmatkalla muualla Suomessa tekemässä hiustutkimuksia. Mm. kolme naista tuli seurantatarkastukseen, johon jokaisen pitääkin tulla hiustutkimuksen ja ensihoitojen jälkeen. Kaksi naisista oli noudattanut ohjeitani 100-prosenttisen tarkasti sekä tehostaneet hoitoa Bemer-laitteella. Onnistuminen oli täydellistä! Hiustenlähtö oli loppunut ja uutta kasvua oli jo reippaasti nähtävissä. Toisella harmaiden hiusten sekaan tuli vieläpä väripigmentti hiuksia, joita naapuritkin olivat äimistelleet! Ihanaa!

Kolmas nainen oli hoitanut sanotaanko n. 35-40-prosenttisesti. Edistystä oli kyllä jo tapahtunut, mutta tarkastuksessa huomasin, että puutteita oli edelleen hiustenkasvussa. Lisäksi hyvää tarkoittavat tuttavat olivat antaneet omia ohjeitaan ymmärtämättä mistä oikeastaan hänen kohdallaan oli kysymys. Pieleen menivät heidän neuvonsa. Yksi neuvotusta ohjeesta aiheutti jopa lisää haittaa, jonka korjaaminen vie jonkin aikaa. Onneksi hän tuli tarkastukseen, jolloin hän näki itse mikroskoopista tilanteensa ja totesi, että nyt hän palaa alkuperäiseen suunnitelmaan.

Kun palasin illalla, mieli oli korkealla. Kaikki kolme naista olivat erittäin tyytyväisiä – myös hänkin, joka tilanne oli vielä vaiheessa. Sain yhdeltä kiitolliselta rouvalta hänen omin käsin kutomansa todella kauniit villasukat.

 Ensinnäkin ohjeita on noudatettava just eikä melkein. Selvitystemme mukaan n. joka toinen hiustutkimuksessa käyneistä valitsee, mitä ohjeita noudattaa, mitä ei. Niinpä lopputulos ei voi olla tyydyttävä.Jos kuvitellaan, että jokaisen hiustenlähtö on täysin erilainen, sekin on väärä arvio. Ei flunssissakaan ole jokaisella täysin erilaiset bakteerit ja virukset syynä. Yhteisiä nimittäjiä on, mutta myös erilaisuuksia. Ruokavaliot, liikunta- ja elintavat, sairaudet, lääkkeet, stressit ym. poikkeavat toisistaan. Tulehdus on jokaisella hiustenlähtötapauksessa. Siinä on eri asteita, mutta perushoito on sama. Sitä ei voi kummastella. Sitten tulehdusten taustat ovat erilaiset. Siinä hoidot poikkeavat. Kun olet tyytymätön, tule AINA jälki- tai seurantatarkastukseen! Älä jää kiukuttelemaan ja kirjoittelemaan. Sillä tavalla tilanne ei ainakaan korjaannu.
Jälkitarkastus tehdään n. 3 kuukauden kuluttua ensihoitojen päättymisestä. Silloin nähdään seuraavat asiat:
  • Ovatko hoidot toteutuneet toivotulla tavalla, vai tarvitaanko jotain lisäapua.
  • Ensimmäisellä tutkimuskerralla on erilainen määrä kesken kasvun kuolleita hiuksia. Tulehdus tappaa hiuksia, mutta on monia muitakin syitä hiustenlähtöön. Niinpä jälkitarkastuksessa nähdään, onko vielä muita tekijöitä haittaamassa hiusten kasvua. Kuolleet hiukset eivät kaikkea kerro!
  • Jälkitarkastuksessa käydään läpi uudelleen kaikki hiustenlähtöön liittyvät asiat, että nähdään, onko kaikki ymmärretty tai muistettu.
Kuitenkin jokainen asiakas päättää, haluaako noudattaa ohjeita vai ei. Se on luonnollisesti vapaaehtoista. Mutta jos päättää, että ei lähde hoidattamaan hiustenlähtöään, ei myöskään pidä odottaa tuloksia.Sain Hiusakatemiassa mahdollisuuden  olla vapaaehtoisena koehenkilönä henkilökohtaiseen ravitsemusneuvontaan Kirsi Pekolan ravitsemusopiskelujen tiimoilta. Odotan tätä tapaamista mielenkiinnolla. Kirjoitan siitä lisää, kun olen käynyt hänen vastaanotollaan. Ravitsemus on tärkeä ja monitahoinen juttu. Kirjoitan siitä enemmän " Kilpasilla kilojen kanssa"- otsikon alla. Nyt on jo tuloksia tullut. Odotan jatkoa uteliaan innostuneena.