Sisältö:

Sisältö:
Tästä keskeltä löytyvät ajatelmat, runot ja omat terveiset

Talousvinkkejä... =)
Kukaan ei suunnittele joutuvansa taloudelliseen ahdinkoon.
Elämä on haurasta ja haavoittuvaista joskus. Puolison kuolema, avioero, yksinhuoltajuus tai oma sairastuminen saattaa heittää varjoja elämän parketille. Vaikka yleensä on selvinnyt arjesta, saattaa elämän olosuhteiden muutos nostaa ahdistuksen aaltoja eteen. Voi joutua  uusiin ja outoihin tilanteisiin. Rahaa tarvittaisiin, mutta mistä sitä voisi saada? Saattaa olla, että jo tilapäinenkin apu estäisi pitkän vuosien velkakierteen. Jos joutuu  tällaiseen tilanteeseen, on viisasta tilata itselleen aika velkaneuvontaan. Joskus apua voi olla siitä, että varaa ajan seurakunnan diakonissan luokse. Siellä on helpompi pohtiä yhdessä ammattilaisen kanssa, missä mennään, ja mitä kannattaisi tehdä. Yksin jääminen, vääränlainen ylpeys ja pikavipit ovat huono vaihtoehto. Ne saattavat nostaa eteen vain uusia huolten vuoria.


Liitän tänne joitakin linkkejä, joista voi olla apua:


Tässä on akordirahastosta tietoa. Jos on paljon velkoja esim. ulosotossa, tätä kannattaa harkita. Myös  jos ulosototsta ei  näe muuta ulospääsyä, voi tästä tiedosta olla hyötyä.
http://213.250.93.194/asiakas/evl/ktuutiset.nsf/45a7bb2db5c79b9ac2256c9e005786b4/6b9699e9c84d1a9bc2256caa001eb023?OpenDocument


Luterilainen seurakunta jakaa myös ruokakasseja ja tietyn määrän elintarvikelahjakortteja/ seurakuntalinen/ vuosi, esim. City Markettiin.

Myös monet Helluntai seurakunnat jakavat ruoka-apua.
Esim. yksinhuoltajana voi kirjoittaa, vaikka esim. paikalliselle Lionsclubille, ja pyytää avustusta esim. lasten joululahjoihin...Kekseliäisyyttä kannattaa käyttää.

Katastrofirahastosta kannattaa kysellä luterilaisen seurakunnan kautta. Sielä yleensä autetaan ihmistä yhden kerran välttämättömien laskujen suhteen. Tässä linkki:
http://www.punainenristi.fi/lahjoita/katastrofirahasto

Omassa kaupungissa saattaa toimia joitain ryhmiä, jotka keräävät varoja niille, jotka ovat taloudellisessa ahdingossa. Yleensä paikalliset seurakunnat ovat näistä toiminnoista tietoisia. Tietysti ihan perus sosiaalitoimisto on tässä se ensimmäinen ovi, jota  kannattaa kolkutella.

Työttömänä kannattaa hakeutua ( jollei saa töitä) jonnekin vapaaehtoistyöhön. Niistä useasta saa kuitenkin mukaansa jotain "  hyödykkeitä" ( esim. Fidasta vaatteita, leipäjonotyöstä leipää, ruokaa...jne.)
Lisäksi aina kannattaa verkostua, liittyä eri yhteisöihin. Esim. paikkakunnan yksinhuoltajat ym. toiminta. Kun on monta päätä pohtimassa asioita, aina sieltä saa joitakin kallisarvoisia vinkkejä, ja sosiaalista tukea.
Töihin kannattaa pyrkiä, vaikka alkuun huonommallakin palkalla. Kuitenkin tehdystä työstä kertyy työkokemusta. Ja tätä kautta pitemmän päälle aktiivisuus poikii lopulta ihan normaalipalkkaista ansiota.

Vielä eräsvinkki, joka osui silmiini:http://www.vantaa.fi/fi/sosiaali-_ja_terveyspalvelut/sosiaalipalvelut/sosiaalinen_luototus

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Ajatuksesi ovat minulle tärkeitä.